HomeSTIL Utrecht › Medische hulp
Zoom:

Medische hulp

Doel:

Als je zelf geen afspraak kunt maken met een huisarts, kun je bellen, mailen of langskomen bij het medisch spreekuur van STIL zodat wij je advies kunnen geven of kunnen helpen met het maken van een afspraak met een arts of zorgverlener.

Meer informatie:


Werkwijze:

Zelf hulp regelen

Als je medische zorg nodig hebt, kun je zelf een afspraak maken met een huisarts in de wijk waar je verblijft. Ook zonder verblijfsvergunning en zonder verzekering heb je recht op medisch noodzakelijke zorg en kun je hulp krijgen.

Vaak is vergoeding mogelijk via een speciale regeling

Je kunt bij de huisarts, het ziekenhuis of een andere zorgverlener melden dat je geen verblijfsvergunning en geen verzekering hebt. Het is veilig om deze informatie te geven, de arts mag dit niet aan de politie doorgeven.

Je kunt de behandeling zelf betalen of, als je geen geld hebt, vertellen dat de zorg (grotendeels) vergoed kan worden via de regeling onverzekerbare vreemdelingen van het CAK. Ook in andere steden kun je hulp krijgen (zie informatie verderop).

De arts moet zelf de vergoeding bij het CAK aanvragen via een formulier dat te vinden is op de website van het CAK. Je kunt zelf geen vergoeding bij het CAK krijgen. Ook STIL kan dit niet. Als je de betaling voorschiet, kun je het niet vergoed krijgen.

Niet alle zorg wordt vergoed

Niet alle zorg kan vergoed worden via het CAK. Zo worden tandarts, fysiotherapeut, brillen of middelen voor geboortebeperking niet vergoed. Wel alles wat in de 'basisverzekering' zit van verzekerde mensen. Je kunt deze zorg zelf betalen of je kunt advies of hulp aan STIL vragen als je geen geld hebt.Doelgroep


- voor alle leeftijdenGegevens ingevoerd: 31-3-2023 12:28:44

STIL Utrecht

Bezoekadres:
Laan van Nieuw Guinea 143
Utrecht

Postadres:
Laan van Nieuw Guinea 143
3531 JH Utrecht

Telefoonnummer: 030-2713463

E-mailadres: info@stil-utrecht.nl

Website: www.stil-utrecht.nl/


Route / kaart:


Doelstelling of kernactiviteit:
Al 25 jaar solidair met mensen zonder verblijfsvergunning