HomeSociale Dienst Drechtsteden › Aanvraag ondersteuning via de Wmo
Zoom:

Aanvraag ondersteuning via de Wmo

Doel:

De meeste mensen willen zelfstandig wonen. En meedoen in de samenleving. Soms is daar ondersteuning bij nodig. Bijvoorbeeld omdat u door uw leeftijd, ziekte of een beperking niet alles zelf kunt doen. Dan komt u misschien in aanmerking voor een maatwerkvoorziening op grond van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo).

Meer informatie:
 


Werkwijze:

De Wet maatschappelijke ondersteuning 2015 (Wmo 2015) regelt dat mensen ondersteuning ontvangen als:

Zij zich niet meer kunnen redden in en om het huis.

Zij niet meer mee kunnen doen aan maatschappelijke activiteiten.

Wonen in een veilige of beschermde omgeving nodig is.

Ondersteuning is er in de vorm van algemene voorzieningen of maatwerkvoorzieningen. Algemene voorzieningen zijn vrij toegankelijke diensten, activiteiten of zaken. Bieden deze voorzieningen niet voldoende hulp? Dan kan een maatwerkvoorziening een oplossing zijn. Maatwerkvoorzieningen zijn diensten of zaken die precies zijn afgestemd op uw persoonlijke situatie. Voor een maatwerkvoorziening is een indicatie nodig van de Sociale Dienst Drechtsteden.Doelgroep


- van 16 tot 68 jaar


Speciaal gericht op:
De volgende doelgroep (of -en):
- inkomen max 130% bijstandsnorm
Gegevens ingevoerd: 23-12-2022 14:01:28

Sociale Dienst Drechtsteden

Bezoekadres:
Spuiboulevard 298
Dordrecht

Postadres:
Spuiboulevard 298
3311 GR Dordrecht

Telefoonnummer: 078 770 8910

E-mailadres: sddcommunicatie@drechtsteden.nl

Website: www.socialedienstdrechtsteden.nl


Doelstelling of kernactiviteit: Wij helpen inwoners van de Drechtsteden die financiële problemen hebben, zonder werk zitten of ondersteuning nodig hebben om zelfstandig te kunnen wonen.

Belangrijkste doelgroepen: De Sociale Dienst Drechtsteden is de regionale sociale dienst voor de gemeenten Alblasserdam, Dordrecht, Hardinxveld-Giessendam, Hendrik-Ido-Ambacht, Papendrecht, Sliedrecht en Zwijndrecht.

Route / kaart:Doelstelling of kernactiviteit:
Wij helpen inwoners van de Drechtsteden die financiële problemen hebben, zonder werk zitten of ondersteuning nodig hebben om zelfstandig te kunnen wonen.


Belangrijkste doelgroepen:
De Sociale Dienst Drechtsteden is de regionale sociale dienst voor de gemeenten Alblasserdam, Dordrecht, Hardinxveld-Giessendam, Hendrik-Ido-Ambacht, Papendrecht, Sliedrecht en Zwijndrecht.