HomeSchuldHulpMaatje › Moneyfit
Zoom:

Moneyfit

Doel:

MoneyFIT is de jongerenportal van SchuldHulpMaatje. Voor online hulp kun je mailen of chatten via WhatsApp. Maar je kunt ook vragen om hulp van een jongerenmaatje in jouw woonplaats. Hij of zij luistert graag naar je verhaal en gaat samen met jou op zoek naar antwoorden op jouw geldvragen.

Meer informatie:
 


Werkwijze:

We helpen je graag om op een fitte manier met je geld om te gaan. Geld is namelijk iets waar je elke dag mee te maken hebt. Of je nu studiefinanciering ontvangt, een uitkering of een salaris, dat is waar je het mee moet doen.

Het is niet vanzelfsprekend dat je geld hebt. Het kost energie om eraan te komen! Bijvoorbeeld door een studie te volgen voor een goede baan, te solliciteren of al druk aan het werk te zijn. Om overzicht te houden waar al het geld blijft, kost ook energie. Voor je het weet ‘verdwijnt’ het in allerlei kleine uitgaven en kan je opeens je rekening voor je telefoon niet meer betalen. Au!

Voor een leven zonder stress, helpt het enorm als je geen problemen hebt met je geldzaken. Echt waar, het maakt niet uit hoeveel geld je hebt, maar wel hoe je ermee omgaat. Makkelijk gezegd, want het is best een kunst om minder geld uit te geven dan dat er binnenkomt. Wij helpen jou er graag bij om op een fitte manier met je geld om te gaan. Dan blijf je financieel gezond. MoneyFIT dus!

Snel vinden wat jou boeit over geld

Deze site is voor en door jongeren gemaakt. Elke week vind je weer nieuwe tips, testjes of verhalen van jongeren. Volop interessante informatie over geld verdienen, geld besparen, studeren, wonen of werken. Klik een categorie aan die jou interesseert en je krijgt alle info over dat onderwerp op een rij. Met de zoekfunctie vind je snel het onderwerp dat je boeit.Contactpersoon:
Naam: Servicepunt SchuldHulpMaatje
Telefoonnummer: 071 – 2 000 100
E-mail: info@schuldhulpmaatje.nl


Doelgroep


- Voor iedereen - van 16 tot 26 jaar


Speciaal gericht op:
De volgende doelgroep (of -en):
- dak- en thuislozen
Gegevens ingevoerd: 2-2-2017 15:57:25
Laatste wijziging: 16-10-2019 19:05:24

Aangeboden door:

SchuldHulpMaatje


Postadres: Oude Rijn 44b, 2312 HG Leiden
Telefoonnummer: 071 – 2 000 100
E-mail: info@schuldhulpmaatje.nl
Website: www.schuldhulpmaatje.nl


Organisatie Type
Financiële zorgverlener


Doelstelling of kernactiviteit:
SchuldHulpMaatje is een initiatief van de kerken in Nederland. Onze aanpak richt zich erop om mensen met financiële problemen in een zo vroeg mogelijk stadium te bereiken. Dat voorkomt dat schulden onnodig oplopen.


Belangrijkste doelgroepen:
Onze vrijwilligers bieden hulp aan mensen die te maken hebben met (dreigende) schulden.


Soorten diensten of activiteiten:
Onze maatjes bieden begeleiding en ondersteuning, maar zij nemen nooit de verantwoordelijkheid over. Wanneer er weer overzicht en rust is, leren zij hoe je in de toekomst schuldenvrij kunt blijven. Niet alleen een overzichtelijke administratie, ook financieel gedrag komt daarbij ter sprake. Ook dat is preventie; voorkomen dat iemand in een vicieuze cirkel belandt van terugkerende schulden.


Contactpersoon:
Servicepunt SchuldHulpMaatje
E-mail: info@schuldhulpmaatje.nl
Telefoonnummer: 071 – 2 000 100