Logo hulp-wijzer.nl
HomeNovadic-Kentron › Begeleiding bij chronische verslaving
Zoom:

Begeleiding bij chronische verslaving

Doel

Naarmate iemand meer en langer gebruikt, worden ook de problemen groter. In het uiterste geval wordt iemand chronisch verslaafd. Een chronisch verslaafde heeft meestal ook grote problemen op allerlei andere gebieden.

Toelichting

Levenskwaliteit en maatschappelijke re-integratie Hoewel volledig stoppen met middelengebruik vaak geen haalbaar doel meer is, kunnen we wel de levenskwaliteit aanzienlijk verhogen. Ook cliënten die hun verslaving wél onder controle hebben gekregen, hebben vaak begeleiding op verschillende levensgebieden nodig.

Hulp bij arbeid, wonen en financiën Vaak leiden verslavingsproblemen tot problemen op het gebied van werken, wonen en financiën.

Woonvoorzieningen Met alle grote gemeentes wordt samengewerkt aan de ontwikkeling en het beheer van woonvoorzieningen voor chronisch verslaafde (ex-)daklozen. 

Dag- en nachtopvang In laagdrempelige voorzieningen, zoals de dag- en nachtopvang, bieden we onder meer maaltijden, een veilige en warme slaapplaats, gebruiksruimtes en medische begeleiding.

Medische heroïnebehandeling Een bijzondere vorm van hulp is medische heroïnebehandeling. Chronisch verslaafde cliënten krijgen onder medisch toezicht een vaste hoeveelheid medische heroïne voorgeschreven. 

Meer informatie
Doelgroep

  • vanaf 12 jaar


Laatste wijziging: 16-11-2023 13:14:26

Novadic-Kentron

Bezoekadres:
Hogedwarsstraat 3
Vught

Postadres:
Postbus 243
5260 AE Vught

Telefoonnummer: 073-689 90 90 voor aanmelding

Telefoonnummer: 073-640 96 96

E-mailadres: hulp@novadic-kentron.nl

Website: www.novadic-kentron.nl


Route / kaart:


Doelstelling of kernactiviteit:
Novadic-Kentron is de gespecialiseerde instelling voor verslavingszorg in Noord-Brabant.

Belangrijkste doelgroepen:
Novadic-Kentron behandelt en begeleidt mensen die verslaafd zijn aan of problemen hebben met alcohol; drugs; gokken of medicijnen. Maar ook hun partners; gezinsleden en vrienden kunnen er terecht voor informatie en hulp.