HomeGGzE › Leren, werken en tijdsbesteding
Zoom:

Leren, werken en tijdsbesteding

Doel:

Als je je tijd besteedt aan dingen die je interesseren en waar je lol in hebt, wordt het leven meteen een stuk aangenamer. Voor de een is dit een praatje maken met anderen, voor een ander (vrijwilligers)werk, iets leren of een speciale hobby. GGzE biedt verschillende mogelijkheden op locaties bij jou in de buurt.

Meer informatie:


Werkwijze:

GGzE kan je op verschillende manieren helpen:

•Werken:

Werk geeft structuur aan je dagen. Je kunt er je talenten en kwaliteiten in kwijt en doet er contacten op met anderen. Wie wil en kan werken, helpen we bij het vinden van een passende werkkring, betaald of als vrijwilliger.

Als je bent uitgevallen en je werk weer wilt oppakken, ondersteunt GGzE je daarbij. Ben je op zoek naar een werkervaringsplaats of (vrijwilligers)werk? Dan gaan we met jou op zoek naar mogelijkheden. We onderhouden goede contacten met werkgevers in de regio en zoeken naar een omgeving die past bij jouw talenten en kwaliteiten.

GGzE werkt met de methode Individuele Plaatsing en Steun, kortweg IPS. Deze aanpak is speciaal ontwikkeld om mensen met een psychiatrische belemmering aan betaald werk te helpen. De methode IPS bewaakt het evenwicht tussen behandeling en arbeidsre-integratie.

•Leren:

Leren kan op school en in de praktijk. GGzE helpt je bij je persoonlijke ontwikkeling. Dat brengt je verder in het leven. We helpen je bij het vinden van een leeromgeving of opleiding die bij jou past. Zo kun je kennis en vaardigheden opdoen die je helpen bij het vinden van (vrijwilligers)werk, een werkervaringsplaats of bij het (weer) oppakken van je werk.

Sommige cursussen worden verzorgd door ervaringsdeskundigen, mensen die uit eigen ervaring weten wat het betekent om psychische klachten te hebben. Zij herkennen jouw problemen als geen ander. Vanuit die ervaring kunnen ze je helpen om problemen onder ogen te zien en ermee om te gaan zodat je (weer) regie krijgt over je leven.

•Tijdsbesteding:

Op verschillende plekken in jouw wijk of buurt vind je een inloop of huiskamer waar je terecht kunt voor een kopje koffie, een praatje of activiteiten zoals spelletjes, koken of sieraden maken. Je ontmoet er gelijkgestemden. Ook zijn er medewerkers aanwezig die je kunnen helpen bij praktische vragen, zoals je administratie of je belastingaangifte.

Op de zorgboerderij kun je (huis)dieren verzorgen of aan de slag in de moestuin. Ook kun je je hart ophalen in een werkplaats voor houtbewerking. Soms is een uit de hand gelopen een hobby een mooie opstap naar (vrijwilligers)werk.

Heb je een speciale hobby of ben je ernaar op zoek? Dan doen we ons best om samen iets te vinden dat past bij jouw interesses en gewoontes.Contactpersoon:
Naam: GGzE Direct
Telefoonnummer: 040-297 01 70
E-mail: infog@ggze.nl


Doelgroep


- Voor iedereen - van 18 tot 65 jaar


Speciaal gericht op:
De volgende doelgroep (of -en):
- mensen met psychosociale problemen
- dak- en thuislozen
Gegevens ingevoerd: 14-9-2010 18:57:49
Laatste wijziging: 10-7-2017 20:12:06

Aangeboden door:

GGzE


Bezoekadres: Boschdijk 771 Eindhoven
Postadres: Postbus 909, 5600 AX Eindhoven
Telefoonnummer: 040-297 01 70
Faxnummer: 040-297 01 99
E-mail: info@ggze.nl
Website: www.ggze.nl

Route / kaart:Organisatie Type
Hulp- en zorgverlening


Doelstelling of kernactiviteit:
Steeds meer mensen krijgen in het leven te maken met psychische problemen. Zelf of in de directe omgeving. Dat is niet zo gek want de samenleving verandert in rap tempo. Het vraagt nogal wat om bij te blijven met alle veranderingen in onze omgeving. Zit het psychisch tegen, loop je tegen grenzen aan en heb je behoefte aan ondersteuning? Dan helpt GGzE je verder.


Belangrijkste doelgroepen:
GGzE ondersteunt mensen met ernstige en vaak langdurende psychiatrische en psychosociale problemen.


Soorten diensten of activiteiten:
Hulp van GGzE varieert van kortdurende tot langdurende zorg en van individuele therapie tot groepstherapie. Behandeling op afspraak op één van onze locaties, opname in één van onze klinieken of begeleid wonen in één van onze beschermende woonvormen, het behoort allemaal tot het aanbod.


Contactpersoon:
GGzE Direct
E-mail: infog@ggze.nl
Telefoonnummer: 040-297 01 70