Logo hulp-wijzer.nl
HomeGGD Drenthe › Advies en meldpunt OGGZ
Zoom:

Advies en meldpunt OGGZ

Doel

Niet iedereen die hulp nodig heeft, wil of durft daarom te vragen.

Toelichting

Professionals, familie of buren merken vaak als eerste dat het?niet goed gaat?met iemand. Het is belangrijk om zorgen te delen, ook als je twijfelt. Zo kan iemand hulp ontvangen.

Maak je je zich zorgen om iemand? Neem dan contact op met het Advies en Meldpunt OGGZ. We zijn bereikbaar voor het beantwoorden van vragen, het melden van zorgen en het meedenken en adviseren bij complexe zorgwekkende situaties.

Wat is een zorgwekkende situatie?

Je kunt je zorgen maken om iemand met verward of vreemd gedrag. Ook kan het voorkomen dat iemand geen hulp ontvangt, terwijl jij denkt dat dit wel nodig is, Misschien omdat er ernstige problemen zijn. Verward gedrag komt voor bij mensen die een psychische aandoening hebben, onder invloed zijn of dementeren. Soms hebben mensen ook andere problemen, zoals verlies van werk, schulden of weinig contacten. Of iemand kan zichzelf of zijn omgeving vervuilen of verwaarlozen. Lees meer over het herkennen van signalen.

Hoe neem ik contact op?

We zijn op werkdagen bereikbaar tussen 8.30 – 17.00 uur via 088 24 60 240. In de avond of in het weekend kun je een bericht inspreken. Een sociaal verpleegkundige belt je de volgende werkdag.


Doelgroep

  • voor alle leeftijden


Gegevens ingevoerd: 28-3-2023 18:55:08

GGD Drenthe

Bezoekadres:
Mien Ruysweg 1
Assen

Postadres:
Postbus 144
9400 AC Assen

Telefoonnummer: 0592 - 306 300

E-mailadres: info@ggddrenthe.nl

Website: www.ggddrenthe.nl


Route / kaart:


Doelstelling of kernactiviteit:
GGD Drenthe is de gezondheidsdienst van de Drentse gemeenten.