HomeGemeente Helmond › Briefadres aanvragen
Zoom:

Briefadres aanvragen

Doel:

Heeft u geen woonadres in Nederland, dan is het mogelijk om bij de gemeente een briefadres aan te vragen.

Meer informatie:


Werkwijze:

Een briefadres is het adres van een bekende, een bedrijf of een instelling. Op het briefadres wordt uw post ontvangen en de ontvanger geeft het aan u door. Dit is bijvoorbeeld mogelijk als u in een verpleeghuis of in een gevangenis verblijft. Maar ook als u in een vaartuig (bijvoorbeeld schippers) of voertuig woont, kunt u een briefadres aanvragen.

Heeft u wel een woonadres in Nederland? Maar wilt u uw post ontvangen op een briefadres in verband met veiligheidsredenen? U kunt hiervoor een verzoek doen bij de gemeente.Doelgroep


- Voor iedereen

Speciaal gericht op:
De volgende doelgroep (of -en):
- dak- en thuislozen
Gegevens ingevoerd: 15-12-2006 13:05:57
Laatste wijziging: 9-3-2023 13:30:02

Aangeboden door:

Gemeente Helmond


Postadres: Postbus 950, 5700 AZ Helmond
E-mail: gemeente@helmond.nl
Telefoonnummer: 0492-587777
Website: www.helmond.nl


Organisatie Type
Overheid en semi-overheid


Doelstelling of kernactiviteit:
Het doel van een gemeente is orde handhaven, infrastructuur inrichten en onderhouden en zorg verlenen aan de burgers.


Belangrijkste doelgroepen:
Inwoners van de gemeente


Soorten diensten of activiteiten:
Een gemeente heeft veel verschillende taken. De gemeente: houdt bij wie er in de gemeente wonen; geeft officiële documenten uit, zoals een paspoort of identiteitskaart en een rijbewijs; verstrekt uitkeringen aan wie niet in eigen levensonderhoud kan voorzien; is verantwoordelijk voor de Wet maatschappelijke ondersteuning (wmo), Jeugdwet en Participatiewet; is verantwoordelijk voor de huisvesting van scholen en geeft geld uit aan leerlingen die extra begeleiding nodig hebben; maakt bestemmingsplannen en houdt toezicht op de woningbouw; legt straten, wegen voetpaden en fietsroutes aan. En zorgt dat ze onderhouden worden; voert de Wet milieubeheer uit; verstrekt subsidies, bijvoorbeeld aan culturele- en sportvoortzieningen of stichtingen en verenigingen met een maatschappelijk doel.