HomeGemeente Arnhem › Briefadres (postadres)
Zoom:

Briefadres (postadres)

Doel:

Heeft u tijdelijk geen vast woonadres? Dan kunt u in bepaalde situaties een briefadres aanvragen.

Meer informatie:


Werkwijze:

Zo blijft u bereikbaar voor officiële instanties. Een briefadres kan het adres van een familielid, vriend of kennis zijn met wie u afspreekt dat deze uw post ontvangt en aan u doorgeeft. U kunt geen postbusnummer opgeven als briefadres.

Een briefadres vraagt u aan bij de gemeente waar het briefadres zich bevindt. De hoofdbewoner van het opgegeven briefadres moet hiervoor schriftelijk toestemming geven. In Arnhem kunt u zowel online als schriftelijk een briefadres aanvragen.Doelgroep


- vanaf 18 jaar
Gegevens ingevoerd: 17-11-2005 20:48:04

Gemeente Arnhem

Bezoekadres:
Koningstraat 38
Arnhem

Postadres:
Postbus 9029
6800 EL Arnhem

Telefoonnummer: 0900-1809

E-mailadres: post@arnhem.nl

E-mailadres: info@arnhem.nl

Website: www.arnhem.nl


Doelstelling of kernactiviteit: Het doel van een gemeente is orde handhaven, infrastructuur inrichten en onderhouden en zorg verlenen aan de burgers.

Belangrijkste doelgroepen: Inwoners van de gemeente

Route / kaart:Doelstelling of kernactiviteit:
Het doel van een gemeente is orde handhaven, infrastructuur inrichten en onderhouden en zorg verlenen aan de burgers.


Belangrijkste doelgroepen:
Inwoners van de gemeente


Soorten diensten of activiteiten:
Een gemeente heeft veel verschillende taken. De gemeente: houdt bij wie er in de gemeente wonen; geeft officiële documenten uit, zoals een paspoort of identiteitskaart en een rijbewijs; verstrekt uitkeringen aan wie niet in eigen levensonderhoud kan voorzien; is verantwoordelijk voor de Wet maatschappelijke ondersteuning (wmo), Jeugdwet en Participatiewet; is verantwoordelijk voor de huisvesting van scholen en geeft geld uit aan leerlingen die extra begeleiding nodig hebben; maakt bestemmingsplannen en houdt toezicht op de woningbouw; legt straten, wegen voetpaden en fietsroutes aan. En zorgt dat ze onderhouden worden; voert de Wet milieubeheer uit; verstrekt subsidies, bijvoorbeeld aan culturele- en sportvoortzieningen of stichtingen en verenigingen met een maatschappelijk doel.