HomeConnecting Hands › Gezinscoach
Zoom:

Gezinscoach

Doel:

Wat doet een gezinscoach? Soms loopt de situatie spaak in een gezin. Ouders zoeken dan steun en hulp in de naaste omgeving zoals bij grootouders, vrienden, de huisarts en/of het maatschappelijk werk. Soms is deze hulp niet voldoende. Coaching kan dan voor een oplossing zorgen.

Meer informatie:


Werkwijze:

De deskundigheid van de coach is hierbij gericht op de ouders. Coachen doen we altijd via de dialoog. Dit geeft inzicht in de problemen. En hiermee kunt u resultaatgericht werken aan de ‘verbeterdoelen’. Daarnaast krijgt u opdrachten die u thuis of op het werk uitvoert. De resultaten bespreekt u met de coach. Deze begeleidt, ondersteunt, adviseert en confronteert zodat u samen met uw gezinsleden grenzen kunt verleggen of nieuwe inzichten krijgt in uw functioneren. Inzichten op o.a: • de capaciteiten en beperkingen van hun kind • de invloeden van de eigen opvoeding met de dagelijkse opvoeding • het opbouwen en onderhouden van een sociaal netwerk • de samenwerking tussen ouders m.b.t. de opvoeding Vragen of een afspraak?? De gezinscoach biedt tijdelijke hulpverlening. Zodra de ouder(s) de opvoeding weer zelfstandig aankunnen, stopt de hulpverlening. Maar het contact wordt niet verbroken. Voor het beantwoorden van vragen of het oplossen van problemen blijft de gezinscoach beschikbaar. En natuurlijk helpt ook Connecting Hands met raad en daad.

Wilt u een afspraak maken? Neem gerust contact op. Meer ondersteuning en training In een geschikte locatie (veelal die van de daghulp) worden ouders verschillende vormen van hulpverlening aangeboden, zoals:

- mentale en emotionele ondersteuning en training in het beter begrijpen en opvoeden

- klankborden en ervaringen uitwisselen met andere ouders en met hulpverleners

- weerbaarheidstraining Indien gewenst kunnen de ouders thuis een hulpverlening krijgen voor mentale of emotionele bijstand.Locatie (-s) waar u terecht kunt:

Connecting Hands Leeuwarden
Bezoekadres: Schrans 44
Postadres: Schrans 44, 8932 NE Leeuwarden
Telnr.: 058-216 74 19
E-mail: info@connectinghands.nl
Webs.: www.connectinghands.nl

Route / kaart
Doelgroep


- Voor iedereen - vanaf 16 jaar


Speciaal gericht op:
De volgende doelgroep (of -en):
- kinderen
- jongeren
- volwassenen
- mensen met psychosociale problemen
Gegevens ingevoerd: 4-4-2012 13:33:49
Laatste wijziging: 21-10-2021 11:06:53

Aangeboden door:

Logo

Connecting Hands


Bezoekadres: Schrans 44 Leeuwarden
Postadres: Schrans 44, 8932 NE Leeuwarden
Telefoonnummer: 058 216 74 19
Faxnummer: 058-216 37 49
E-mail: info@connectinghands.nl
Website: www.connectinghands.nl

Route / kaart:Organisatie Type
Zorginstellingen


Doelstelling of kernactiviteit:
Connecting Hands is een door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, toegelaten zorginstelling voor de volgende AWBZ functies: persoonlijke verzorging, ondersteunende begeleiding, activerende begeleiding en behandeling.


Belangrijkste doelgroepen:
Wij richten ons in het bijzonder op kinderen en jong volwassenen die een beperking ervaren op lichamelijk, verstandelijk, zintuiglijk, sociaal en/of psychisch gebied. Maar wij houden niet van hokjes, daarom bent u welkom met al uw hulpvragen.


Soorten diensten of activiteiten:
Hulp nodig? Kom binnen, wij luisteren.

Ziet u door de bomen het bos niet meer, in het overweldigende zorgaanbod? Wilt u gewoon hulp, zonder eerst kostbare tijd te verspillen aan de zoektocht naar het juiste adres?
Stap dan eens binnen bij Connecting Hands. Wij schudden u de hand en maken tijd voor een gesprek van mens tot mens. U vertelt, wij luisteren. Want zo begint passende zorg.

Wij verbinden ons met uw persoonlijke verhaal. Want of het nu om uzelf, uw kind of uw partner gaat, elk mens is uniek. Daarom plakken wij geen labels, maar vragen wij u om te vertellen wat er speelt en brengen dat in kaart. Samen kijken we waar het beter kan in uw leven en welke zorg en ondersteuning daarbij welkom zijn.

Het mooie van Connecting Hands is dat wij u zelf kunnen helpen, maar ook verbinding hebben met gespecialiseerde partners. Zo kunnen we altijd maatwerk leveren. En als een oplossing niet meteen voorhanden is, dan zoeken we net zo lang tot u de hulp krijgt die nodig is. Want wij staan naast u. Daarom regelen wij alles, van aanvragen, zorg en begeleiding tot en met praktische zaken als verzekeringen of vervoer.